Smiling Stars etusivu
Smiling Stars etusivu
Henkinen astrologia
Kurssit
Kukkauutteet ja tähtieliksiirit
Kurssimatkat
Musiikki
Esseitä ja lehtiartikkeleita
Linkit
Musiikkia

Smiling Starsin musiikillista tuotantoa, tilaukset verkkokaupastamme.

 

sarangi

Ustad Kamal Sabri
SARANGI MEDITATION

SMILE-CD 3, Smiling Stars 12-2014
Ovh 20 €

Tunti maailman kauneinta meditaatiomusiikkia. Meditatiivisia melodioita, onnellisia harmonioita ja kohottavia taajuuksia – ei keinotekoisia makeutusaineita.

Intialainen musiikkimestari, harvinaisen sarangin taituri Ustad Kamal Sabri kävi lokakuussa äänittämässä uuden levynsä Suomessa. Sarangi on pohjoisintialaisen eli Hindustanimusiikin tärkein jousisoitin. Tuottamallamme levyllä Sarangi Meditation Kamal soittaa hitaita, meditatiivisia melodioita soittimella, jota pidetään intialaisessa traditiossa lähimpänä ihmisääntä olevana instrumenttina. Mukana on viisi raagaa (intialaista skaalaa), jotka kattavat päivänkierron aamun tunneista yön hiljaisiin maagisiin hetkiin. Tuloksena on yli tunti maailman kauneinta meditaatiomusiikkia rauhoittumis- ja hiljentymishetkiin. Mukana on myös bonusraita videona, jolla Kamal ja levyn tuottaja keskustelevat mm. sarangista.

1. Gunkali 11:15
2. Madhmad sarang 12:34
3. Multani 12:07
4. Shri 13:47
5. Malkauns 11:10
Bonus track (video)
Total 61:13


 

vesimedi

Vesimedi
- äänimaisemia rentoutukseen ja mietiskelyyn

Erkki Lehtiranta &
Robi de Godzinsky

Vesimeditaatio-CD
SMILE-CD2, Smiling Stars 2013
Ovh 18 €


Veden musiikki on musiikkia sielulle, mielelle ja sydämelle. Samalla lailla kuin vesi puhdistaa meitä, myös sen luomat ääniympäristöt voivat auttaa meitä löytämään eheyden, tyyneyden ja harmonian.
Vesimedi-CD on veden lempeää äänihierontaa. Puron, meren, vesiputouksen ja sateen ääniin olemme yhdistäneet akustisten soitinten, kuten gongien, soivien kulhojen ja harvinaisen lasiharmonikan pehmeitä ääniä. Yhdistelmä kuvaa mielestämme luonnon ja ihmisen luoman musiikin synergiaa ja eheyttävää yhteisvaikutusta.
1. Aaltojen harmoniaa 11:13
2. Hymyilevä puro 10:22
3. Irtipäästämisen meditaatio 8:28
4. Voimaannuttava vesiputous 10:35
5. Suloinen sade12:14
Kesto 53:34
Stereo/Ambisonic Surround


universaalit-kansi

Meditaatioita ja visualisaatioita
– 12 Universaalia lakia

Erkki Lehtiranta

Meditaatio-CD, Smiling Stars 2013
Ovh 20 euroa.

Meditaatioita ja visualisaatioita on lähes 80 minuutin mittainen CD, joka tukee ja antaa voimaa hiljentymisille. Levy on itsenäistä jatkoa Erkki Lehtirannan suositulle kirjalle Universaalit lainalaisuudet ja henkinen kehitys.
Erkki Lehtiranta ohjaa näissä meditaatioissa ja visualisaatioissa universaalien lakien syvempään ymmärrykseen ja henkilökohtaiseen kokemukseen, joka voi avata portteja korkeampiin valon maailmoihin.
Jokainen 12 kosmisesta laista saa levyllä oman meditaationsa, jonka tukena on pehmeä, intialaisen tamburan luoma äänimatto. Parilla raidalla on mukana myös harmoninen lasiharmonikka, "enkelten uruiksi" mainittu instrumentti, jota soittaa yhdysvaltalainen William Zeitler.


 
Iegor Reznikoff:
Early Christian Chants
– Varhaiskristillisiä lauluja kansi

Äänitetty Uspenskin katedraalissa2011.
Tuottaja Smiling Stars 12/2011
P&C Smiling Stars.
FUGA-9321.

Ovh 20 euroa

Uusi levy Iegor Reznikoffilta on aina Tapaus! Gallialainen pyhän laulun mestari on tehnyt useita levytyksiä Ranskan romaanisissa kirkoissa ja goottilaisissa katedraaleissa. Varhaiskristillisiä lauluja - Early Christian Chants on hänen ensimmäinen Suomessa tehty levytyksensä, ja siinä kohtaavat ranskalaismestarin koskettava ääni ja Uspenskin katedraalin hieno resonanssi. Iegor käyttää taidokkaasti myös yläsäveliä laulussaan. Mukana on ensimmäistä kertaa Reznikoffin levyllä myös kuoro, joka koostuu hänen omista suomalaisista oppilaistaan.

Lähde 65 minuutin mittaiselle matkalle varhaiskristillisten laulujen lumoavaan maailmaan. Laulut lämmittävät sielua, mieltä ja sydäntä.

1. Alleluia. Assumpta est Maria. 8:23
2. Alleluia. Exultabuntur. 10:03
3. Antifoni: Hosanna filio David. 6:25
4. Offertorium. Jubilate Deo. 5:29
5. Antifoni. Vox clamantis. 5:34
6. Alleuia. Magnificat & Cantata. 23:45
7. Jesus Prayer. 4:40

Soloist: Iegor Reznikoff
Choir (in Hosanna filio David, Vox clamantis, Alleluia. Exultabuntur): Hilkka-Liisa Vuori (soloist: Hosanna filio David, Vox clamantis), Kirsti Autio, Soili Hakama, Liisa Jokela, Harri Palm, Aija-Leena Ranta, Raisa Saloheimo, Tatjana Wilenius.
Compositions: trad, except Cantata (Iegor Reznikoff)

 


LOPPUUNMYYTY! Ks. uudempi teos kohdasta Kirjat:
Musiikki, henkisyys ja hyvinvointi,
Viisas Elämä 2015/2020.

Musiikin korkeammat oktaavit
- ääni ja musiikki meissä ja maailmankaikkeudessa

Dialogia Oy 2004. Nidottu, 215 sivua.
2. uudistettu painos 2005
ISBN 952-5422-14-3

Musiikki merkitsee eri asioita eri ihmisille. Joillekin se on vain ”soivaa seinätapettia”, kiireisen elämän levotonta taustakohinaa. Joillekin musiikki on elämän suola ja sokeri, toisille taas äänten leikkiä aineen maailman ja henkisen todellisuuden kosketuspinnalla. Joka tapauksessa musiikki kantaa edelleen mukanaan monia mysteereitä. Miksi aineettomin taidemuoto voi koskettaa meitä niin syvästi, ehkä syvemmin kuin mikään muu taiteenala. Missä ja miten ääni muuttuu musiikiksi? Mikä on musiikin ydin, sen todellinen olemassaolomuoto nuottien takana?

FM Erkki P.K. Lehtiranta tarkastelee teoksessaan näitä ja muita musiikin ydinolemukseen liittyviä kysymyksiä epädogmaattisesta näkökulmasta. Kirjoittaja luo keskusteluyhteyden musiikin metafysiikkaan liittyvän ikiaikaisen viisauden ja tieteen modernien tutkimustulosten välille.

Tuloksena on ajatuksia herättävä, stimuloiva kirja äänestä, hiljaisuudesta ja musiikista meissä ja maailmankaikkeudessa.

(teksti kirjan takakannesta)

Katso sisällysluettelo


 

"Musiikki antaa maailmankaikkeudelle sielun, ajatuksille siivet ja laittaa mielikuvituksen lentämään." (Platon).

Musiikin henkiset ulottuvuudet ovat tärkeä teema niin Smiling Starsin kuin Eheyden Instituutin toiminnassa. Hyvä musiikki tuo todellista laatua elämäämme, auttaa meitä oppimaan nopeammin, rentouttaa, poistaa jännityksiä ja tuo paljon muutakin hyvää tullessaan.

Erkki Lehtiranta on tieteelliseltä koulutukseltaan musiikkitieteilijä, ja hän on viime vuosina tutkinut erityisen paljon eri musiikkikulttuurien pyhiä traditioita. Matkat ovat vieneet hänet mm. Itä-Afrikkaan ja Egyptiin, suufimuusikoiden pariin Turkin Konyaan, Intiaan, Pohjois-Amerikkaan ja eri puolille Eurooppaa.

Musiikki on luonteva osa myös Erkin kursseja, workshoppeja ja luentoja. Hän itse kokee oppineensa erityisen paljon mm. Alfred A. Tomatikselta (ns. Tomatis-metodin luoja, Ranskan tiedeakatemian jäsen), Georgi Lozanovilta (suggestopedia), Tom Kenyonilta, Hans Jennyltä, Geoffrey Hodsonilta, Cyril Scottilta, John Tavenerilta, Alan Hovhanessilta ja Iasokselta.


Kuva: Raili Torenius


LOPPUUNMYYTY

Erkin säveltämää ja soittamaa musiikkia löytyy CD:ltä"Enkeliaktivointi" (MO-CD 001), jonka hän on tehnyt v. 1999 yhdessä kouluttaja, enkeliasiantuntija Jukka Hirvonsalon kanssa. Levyltä löytyy kaksi noin puolen tunnin mittaista aktivointia, joiden taustalla soi Erkin säveltämä, akustisella pianolla ja lyömäsoittimilla toteutettu musiikki.Erkin tekstejä musiikista:

  • Cecilia jakaa valoa laulullaan. Minä Olen 3/99, s. 44-46.
  • Intian pyhä sävel. Uusi Safiiri 4/98, s. 36-43.
  • John Tavener ja hiljaisuuden musiikki. Classica 3/99, s. 48-51.
  • Kun valo muuttuu musiikiksi. Uusi Safiiri 2/97, s. 20-23.
  • Musiikin korkeampi oktaavi. Uusi Safiiri 3/98, s. 17-27.
  • Musiikin voimaa. Voi Hyvin 3/98, s. 86-87.
  • Musiikkijournalismi. Musiikin ja media kohtaamisia. Sibelius-Akatemian koulutusjulkaisuja 9, 1993. Toim. Erkki Lehtiranta ja Kristiina Saalonen.
  • Säveltäjä John Tavener etsii sfäärien harmoniaa: "Musiikin ja metafysiikan on löydettävä jälleen toisensa". Minä Olen 3/99, s. 50-53.