Smiling Stars etusivu
Smiling Stars etusivu
Henkinen astrologia
Kurssit
Kukkauutteet ja tähtieliksiirit
Kurssimatkat
Musiikki
Esseitä ja lehtiartikkeleita
Linkit

Näin teet jalokiviuutteen

Jalokivieliksiirin tekeminen on varsin yksinkertaista. Periaate on samanlainen kuin esimerkiksi kukkauutteiden valmistuksessa. Pienen opiskelun jälkeen saat helposti uuden, mielenkiintoisen välineen henkiseen "työkalupakkiisi", välineen joka lisää esimerkiksi itsehoidon mahdollisuuksia kivien energioiden avulla.

Aluksi tarvitset lasi- tai kristallimaljan, mielellään sellaisen jossa ei ole kuvioita. Koko voi vaihdella, mutta ota huomioon, että joskus saatat tehdä uutteen varsin kookkaastakin kivestä. Sitten tarvitaan pikettipulloja, esimerkiksi 30 ml:n kokoisia, ja etikettejä. Varmistu että pullot pipetteineen ovat steriloituja.

Jalokivieliksiirien teossa on parasta käyttää tislattua vettä, jota saa apteekista. Näin varmistut, että mukana ei ole esimerkiksi lähdeveden tallentamaa informaatiota. Mineraalin tulee olla täysin luonnollinen, siinä ei saa olla ylimääräisiä kemikaaleja eikä sen tule olla leikattu tai hiottu. Koko ei ole tärkeä, ja pienet kivet ovat usein käytännöllisimpiä. Kiven puhtaus on määräävä tekijä. Sinun on myös hyvä puhdistaa omat kätesi ennen prosessia.

Kun olet löytänyt valitsemasi kiven, keskity ennen uutteen valmistamista, niin että tajuntasi on kirkas ja levollinen. Laita kivi täksi ajaksi aurinkoon, koska se virittää kiven ominaisuuksia. Kun tunnet olevasi sopivassa vireessä, aseta kivi keskellä maljaa. Voit halutessasi asettaa maljan ympärille kvartsikiteitä auttamaan valmistusprosessissa.

Anna kiven olla vedessä kaksi tuntia. Laita malja jollekin luonnolliselle alustalle, esimerkiksi puun tai nurmen päälle. Esimerkiksi metalli tai sementti eivät ole hyviä alustoja.

Paras valmistusaika on keväinen pilvetön aamu, mutta myös muut ajankohdat käyvät, jos auringonvaloa on riittävästi saatavilla.

Kun kivi on ollut maljassa pari tuntia, teet ns. äitiuutteen kaatamalla vettä pipettipulloon. Varastopulloon tiputat seitsemän tippaa äitiuutetta ja laitat mukaan jälleen tislattua vettä. Voit laittaa säilytysaineeksi hieman brandya, mutta se ei ole täysin välttämätöntä. Tässä mielessä kivieliksiirit poikkeavat kukkauutteista.

Ja sitten vain testaamaan vaikutuksia. Gurudasin mukaan paras tapa on ottaa varastopullosta pipetillä suoraan suuhun 3-7 tippaa kolme tai neljä kertaa päivässä. Muista että nämä luonnoneliksiirit ovat joskus varsin terhakkaita uutteita, joten maltti on valttia - tässäkin.

Yleensä kivieliksiirejä käytetään kerrallaan 4-8 viikkoa, jonka jälkeen on hyvä pitää muutaman viikon tauko. Ja tietysti näissä prosesseissa on hyvä aina kuunnella viisaasti itseään. Jollekin vaikutukset nousevat melkein välittömästi esiin, joku toinen taas "avautuu" hitaammin näille kivien upeille energioille.

Erkki Lehtiranta

Lähde: Gurudas: Gem Elixirs and Vibrational Healing, Vol. 1. Cassandra Press, 1985.


© Erkki Lehtiranta. Kaikki oikeudet pidätetään. Osittainenkin lainaaminen ilman tekijän kirjallista lupaa kielletty tekijänoikeuslainsäädännön mukaisesti.