Smiling Stars etusivu
Smiling Stars etusivu
Henkinen astrologia
Kurssit
Kukkauutteet ja tähtieliksiirit
Kurssimatkat
Musiikki
Esseitä ja lehtiartikkeleita
Linkit

ESI-ISIEMME DIEETTI

ONKO IHMISKUNNAN KOMPASSI HUKASSA RUOKAVALION SUHTEEN?

Ihminen on sekä sitä mitä ajattelee että sitä mitä syö. Molempien laatuun voimme itse vaikuttaa ja ne ovatkin jännittävästi vuorovaikutuksessa keskenään; meidän tulisi enemmän ajatella mitä syömme. Ravintokysymykset ovat nousseet syystäkin esille viime aikoina. Jo suuri osa länsimaalaisista kamppailee liikalihavuuden kanssa, roskaruokakultti on levinnyt ympäri planeetan ja monet ovat hämmentyneet oikeaan ruokavalioon liittyvissä kysymyksissä. Tämä asia kiinnostaa syvästi myös ihmiskunnan opastajia.

Muutama vuosi sitten kysyin apua selkäongelmiini Mestari Hilarionilta kanavoijan välityksellä ja vastaus oli hämmentävä. ”Ongelman saa aikaiseksi ruokavalio joka on vajavaista rasvojen suhteen. Tämänhetkinen ajattelu ja ymmärrys rasvoista happoaineenvaihdunnassa on täysin väärä, ajatellaan että rasvat itsessään ovat vahingollisia ja tuottavat vaikeuksia ihmiskeholle. Ongelman ydin on siinä että kun rasvoja kuumennetaan, rasvamolekyylit takertuvat toisiinsa ja tulevat näin hyvin myrkyllisiksi ihmiskeholle. Lämpötilat joissa ne ylikuumenevat, 40° C ja yli, tuottavat kaikki vaikeudet. Rasvoja on vihanneksissa, pieniä määriä jopa hedelmissä ja tietenkin kaikissa viljalajeissa ja monissa säännöllisesti syödyissä tuotteissa sekä luonnostaan korkean rasvapitoisissa pähkinöissä, siemenissä jne.

Kun mitä tahansa ruoka-ainetta prosessoidaan ja kuumennetaan ruoanlaitossa jollakin tavalla, öljyjä puristettaessa tai muilla tavoin vahingoittamalla, tämä aiheuttaa näissä olevien rasvamolekyylien takertumisen toisiinsa, jolloin ongelmat ihmiskehossa ovat luonnollisia. Kehon on siirryttävä myrkytystilaan ja kulutettava suurin osa energiaansa näiden myrkkyjen häätämiseen. Seurauksena tästä voi olla näiden aineiden ja proteiinien kumuloituminen, kasaantuminen mm. selkänikamiin. Tämä on luonnollinen reaktio kun keho pyrkii keskittämään suurimman osan energiasta poistaakseen myrkylliset rasvat.”

Hilarion antaa tässä avaimen, joka on hyvin yksinkertainen: Syödään vain niitä ruokia joita ei ole kuumennettu missään vaiheessa yli 40 asteen, joita ei siis tällä tavalla ole prosessoitu. Ja sitten tuleekin viestin vaikein kohta: ”Voisit todellakin syödä eläinrasvoja, mutta niiden on oltava raakoja ja tämä olisi valtavaksi hyödyksi keholle. Noin 30-40 päivän dieetti korkean rasvapitoista eläinrasvaa, kuten lihaa, kalaa, maitotuotteita, munia tai mitä tahansa muuta tämänkaltaista tuotetta on hyödyksi. Huomaat silloin että tämä tila alkaa helpottaa. Kuudessa kuukaudessa tule joustavuutta ja voimaa selkään. Pitkään laiminlyödyt lihakset kehittyvät helposti ja luonnollisesti hyvin pienellä huomiolla ja liikunnalla.”

Hilarionin mukaan tästä ruokavaliosta on tietenkin muitakin seurauksia: hiusten lisääntynyt kiilto, ihon nuorentuminen, parantunut näkökyky, parantunut ruoansulatus ja monia muita asioita. Hänen mukaansa näiden asioiden tutkiminen on erittäin suositeltavaa, kuten myös Aajonus Wonderplanitzin kirjan We Want to Live lukeminen.

Varsinkin raaka maito (pastöroimaton, homogenisoimaton, lisäaineeton) on suureksi avuksi. Sen saaminen Suomessa onnistuu melko helposti verrattuna ponnisteluihin, joita muissa maissa joudutaan käymään käsittelemättömien maitotuotteiden saamiseksi. Lisäksi nestemäisessä muodossa olevien rasvojen juominen kahdesti viikossa on eduksi. Tämä voisi olla kylmäpuristettua turskanmaksaöljyä kaksi ruokalusikallista täysin tyhjään vatsaan, vähintään tunnin erolla syömiseen. Helpointa tämä onkin tehdä keskellä yötä. Muita korvaavia rasvoja ovat oliiviöljy tai pellavaöljy.

Hilarion huomauttaakin, että on varottava yhdistämästä kasviksia, jotka muodostavat emäksisyyttä kehossa, muihin ruoka-aineisiin kuten maitoon. Lisäksi vettä ei koskaan pitäisi kuumentaa yli 80 asteen, koska se aiheuttaa reaktion veressä. ”Tulet kuitenkin huomaamaan että tämä ruokavalio on hyvin helpottavaa ja hyödyllistä kehollesi, huolimatta siitä mitä tiede ja muut tahot saattavat sanoa loisista, pieneliöistä tai muista asioista jotka vaikuttavat vahingollisilta.”

”On tärkeää huomata että tämän ajan eläimet pyrkivät herättämään ihmisissä tietoisuutta heidän omista eläimellisistä vaistoistaan, heidän omaa kykyään kommunikoida tunteakseen oman eläinluonteensa, saadakseen yhteyden muihin luonnonkuntiin ja maapalloon. Tämän toivotaan heräävän ihmiskunnassa ja siksi eläimet uhraavat itseään tarkoituksella. Jos tätä vaistoa ei saada heräämään ihmiskunnassa, odottaa sitä tietty kohtalo: Maapallon ekosysteemin eri aspektien tuhoutuminen ja itse maapallon tuhoutuminen samalla tuhoten suurimman osan eläinkuntaa pysyvästi pitkällä aikavälillä. Tämän vuoksi eläimet ovat valmiita uhraamaan itseään ihmiskunnan avuksi tässä ajassa.”

Olin siis törmännyt amerikkalaisen ravintoterapeutin Aajonus Vonderplanitzin vallankumoukselliseen ruokavalioon, joka vaikuttaa korkeampien tahojen inspiroimalta. Kokeiltuani asteittaista siirtymistä tähän erikoiseen dieettiin huomasin pian, että selkäongelmani alkoivat todellakin helpottua. Myös ruoansulatukseni parantui huomattavasti. Niinpä päätin tutkia enemmän Hilarionin antamia tietoja asiasta.

PITKÄ ELINIKÄ

Hilarionin mukaan on monia tapoja päästä samaan päämäärään, kehon puhdistamiseen ja vahvistamiseen. Kasvisperäinen dieetti on kuitenkin liian hidas. - Ihmisen luonnollinen elinikä on noin 150 vuotta, ja esimerkiksi 1940-luvulla aloitetun maitotuotteiden pastöroinnin haitat ovat merkittävät, ja 1950-luku vaatii nyt juuri veronsa populaatiossa. Tämä on valitettavaa koska ihmisen elinkaari kehittyy luonnollisena DNA:ssa keskimäärin 147-vuotiaaksi (7 x kypsyysikä 21 vuotta = 147). Tämän ymmärtäminen on ollut kadoksissa ihmiskunnalta, lääketieteen vallitsevien järjestelmien antamista eri mahdollisuuksista huolimatta. Jos ne olisivat niin hyviä, niin miksi lääkäreillä on lyhin elinikä? Näitä kaikkia asioita tutkittaessa huomataan, että kysymys on uudelleenohjelmoinnista enemmän kuin mistään muusta.

Hilarion onkin sanonut, että erittäin suuri elämämme pituutta määrittävä tekijä on oma uskomusjärjestelmämme. Tästä näkökulmasta katsoen tuntuukin tuhlaukselta, että olemme tyytyväisiä noin 70-90 vuoden elinikään, kun mahdollisuus olisi elää paljon kauemmin hyvin vireää elämää. Meidän onkin muutettava uskomuksemme siitä, että elämä korkealla iällä olisi vaikeaa ja sairaalloista. Mahdollisuus oppia pitkän elämän aikana paljon enemmän ja päästä kehityksessä huomattavasti pitemmälle tässä tiiviin fyysisen tason koulutuksessa on todella mahdollista, kun huolehdimme fyysisen kehomme ravitsemisesta oikealla tavalla.

PUHDISTAVA JA YLLÄPITÄVÄ RUOKA-VALIO

- Vonderplanitzin dieetissä on kaksi tasoa. Siinä on sekä parantava, puhdistava puoli että ylläpitävän ruoka-valion puoli. Ylläpitävä puoli on todellakin suunniteltu fyysiselle keholle sellaisena kuin se oli olemassa 50 000 vuotta sitten. Sen jälkeen siinä on kuitenkin tapahtunut joitakin muutoksia. Kun yksilö on käynyt läpi kehon puhdistusvaiheen ja siirtynyt ylläpitovaiheeseen, hänen ei enää tarvitse käyttää niin paljon ruoan välityksellä saatavia energioita, vaan hänen on tällöin mahdollista siirtyä syvemmälle käyttämään henkisempiä, värähtelyyn perustuvia energioita. Hän voi vastaanottaa energiaa suoraan ilmakehästä, auringosta ja maapallosta.

- On tiettyjä harjoituksia kuten esimerkiksi Chi Gong ja Tai Chi, jotka saavat aikaan kinesteettisen aistimuksen eli fyysiseen yhteyden kehoon näiden energioiden vastaanottamiseksi. Tällaiset harjoitukset ovat tärkeitä ja hyödyllisiä missä tahansa yksilön kehitysvaiheessa, mutta ne eivät voi täysin aktivoitua ennen kuin keho on aivan puhdistunut, koska monet kehossa suurina määrinä olevat aineet estävät sen. Varsinkin metalleilla on taipumusta sähkönjohtokykynsä vuoksi edelleen kierrättää sähköenergioita kehossa, jolloin hermojärjestelmä ei saa niitä tarpeeksi käyttöönsä. Myös muilla myrkyllisillä aineilla on oma tapansa kierrättää tai muuttaa asioita kehossa, kuten esimerkiksi petrokemikaaleilla jotka vaikuttavat hormonijärjestelmään.

KEHON SAASTUMINEN

- Kun näitä asioita opiskellaan, aletaan huomata nykyiseen tilanteeseen liittyvä ongelma, lisääntyvä ja voimistuva kehon saastuminen ruoan, veden, ilman ja monen muun lähteen kautta, myös värähtelyjen kautta, jotka vaikuttavat jatkuvasti tällä hetkellä ihmiskehoon. Tämä tarkoittaa sitä että pelkkä ylläpitoruokavalio ei ole suurimmalle osalle ihmisiä mahdollista. Kun kaikki puhdistuminen on saatettu loppuun, mikä parhaiten tunnistetaan vain iridologian avulla, ja yksilö voi aloittaa ylläpitoprosessin, hän tulee pian huomaamaan saavansa kehoonsa yhä enemmän myrkkyjä. Tällöin tulee tarve palata säännöllisesti takaisin kehon puhdistukseen.

- Ylläpitodieetti käsittää ruoka-aineita, jotka sulavat ja imeytyvät kaikkein parhaiten ja muodostavat kehossa suuria määriä entsyymejä. Luonnollisessa muodossa olevat ruoat sisältävät entsyymejä ja ne ovat tärkeä osa prosessia. Puhdistava dieetti keskittyy tarkoituksella erittäin suuriin määriin rasvoja, jotka auttavat laittamaan liikkeelle bakteerien ja muiden ystävällisten aineiden toiminnan, jotta myrkyt saadaan ulos kehosta. Tämä prosessi kestää yleensä noin 10-20 vuotta, jos kiinnitetään täydellisesti huomiota sen puhdistaviin vaikutuksiin. Näiden puhdistusprosessien aikana on aina valtava mahdollisuus oppia, mitä on puhdistettu kehosta ulos ja miksi.

- Yksi syy miksi puhdistusprosessi on niin pitkä, johtuu siitä että tällöin työskennellään edellisten sukupolvien energioiden kanssa. Kaikkein tärkein ajankohta tulee seitsemän vuoden kohdalla, jolloin puhdistuminen on sallinut ensimmäisen sukupolven energioiden liikkua kehon läpi. Useimmille ihmisille prosessi tarkoittaa työskentelyä kolmen sukupolven energioiden kanssa. Lisäksi mitä kauemmin olet syönyt tavallista kypsennettyä ruokaa, sitä kauemmin kehon puhdistaminen myrkyistä kestää.

UUSIEN MENETELMIEN VIRTA

- On tärkeää huomata etteivät uudet menetelmät omalla tavallaan tee muita tapoja vääriksi. Toinen on vain tehokkaampi kuin toinen. Tämä onkin Vesimiehen ajan tarkoitus, että tulee olemaan jatkuva virta monia uusia ideoita, uutta tietoisuutta, uusia näkökulmia ja uusia energioita. Jokainen näistä tulee ymmärtää energian symbolisena muotona sinusta itsestäsi. Sinä olet sielu, olet manifestoitunut energia joka tulee muotojen maailmaan fyysisenä kehona. Fyysistä kehoa tulee ravita temppelinä, jotta se voi ottaa vastaan voimakasta kaunista rakastavaa energiaa. Näiden asioiden kanssa on työskenneltävä monilla muutoksen ja tietoisuuden tasoilla.

- Tulevaisuudessa tulee muita vielä voimakkaampia ja hyödyllisempiä ruokavalioita ja ehdotuksia, jotta voidaan auttaa fyysistä kehoa parantamaan biologista maastoaan. On monia tapoja päästä tähän. Jotkut kasvisruokaan perustuvat metodit ovat karmallisesti helppoja ymmärtää koska useimmilla ihmisillä on hyvin vähän vaikeuksia tappaa, syödä ja vahingoittaa kasvikuntaa. Tämä on itsessään mielenkiintoinen aihe.

KEHON BIOLOGISEN MAASTON MUUTTAMINEN

Jotkut kasvisruokaan perustuvat metodit tuottavat hyviä tuloksia ja vähentävät paljon erilaisia kehoa haavoittavia saasteita, niitä jotka vähentävät kehon omaa kykyä jatkaa paranemistaan, puhdistumistaan, rakentamistaan ja vahvistumistaan. Paasto, erilaiset puhdistuskuurit ja yrtit ovat hyvin hyödyllistä kun samalla vältetään kuumentamista ja myrkyllisiä aineita, varsinkin niitä jotka sisältävät hiivaa tai muodostavat pieneliöitä. Näitä metodeja täytyykin noudattaa, koska biologisen maaston muuttaminen kasviperäisten ruoka-aineiden avulla on hidasta. Kestää vähintään kolme vuotta ennen kuin keho pääsee tällä tavalla riittävän emäksiseen tilaan. Kudoksilla on taipumus siirtyä hyvin herkästi emäksisyyteen tai happamuuteen. Jo noin 0,05 PH-asteen siirtymä emäksisyyteen tai saman verran happamaan tuottaa keholle ongelmia. Tällaisilla pienillä muutoksilla biologisessa maastossa on kuitenkin merkittävä vaikutus fyysiseen kehoon.

- Yksilö voi kuitenkin muuttaa kehonsa biologista maastoa jopa nopeammin. Kun syödään ruoka-aineita jotka imeytyvät kaikkein parhaiten ja vältetään myrkkyjä muodostavia aineita, vahvistetaan samalla kehon luontaista voimaa, jolloin tietty palautuminen kehon luonnolliseen tilaan, emäksiseen maastoon ja happamaan ruoansulatusjärjestelmään, alkaa muodostua. Tämä saadaan aikaiseksi ruokavaliolla joka on luonteeltaan lihansyöntiin ja hyvin sulaviin aineksiin perustuva. On vain harvoja ihmisiä, joiden kehossa on riittävästi entsyymejä kypsennetyn lihan sulattamiseen. Vielä harvemmilla on kyky syödä ja sulattaa kypsennettyihin kasviksiin perustuvia ruoka-aineksia. Näitä harvinaisia korkea-entsyymisiä lihansyöjiä ja kasvissyöjiä on erittäin pieni vähemmistö.

- Tällainen kokonaisvaltainen järjestelmä torjuu esimerkiksi erilaisten tiivisteiden tai konsentraattien käytön täydennysravintona, ja sen sijaan keskittyy ruoka-aineiden maksimaaliseen imeytymiseen. Dieettiä käyttivät esi-isien esi-isät, he jotka söivät kuten eläimet ennen kuin ruokaa alettiin kypsentää, kun ruoka saatiin raakana ja käytettiin aivan kuten eläimet sen nauttivat tänä päivänä. Tämä vaatii tietysti loikkausta uskomusjärjestelmässä. Yksilön täytyy tunnistaa, että hänen tunteisiinsa on syvästi vaikutettu, voitaisiin jopa sanoa iskostettu nykyisen yhteiskunnan taholta käsitys siitä, mikä on terveellistä ja mikä ei, täysin välttäen kaikkein parantavimman ja terveellisimmän mahdollisen ruokavalion nauttimisen. Tällaisessa ruoassa on kehittyneenä erityinen bakteerikanta, joka hävittää myrkylliset materiaalit kehosta. Niiden saaminen kehosta ulos muilla tekniikoilla on vaikeaa.

- Henkisillä tahoilla, eläinkunnalla ja muilla tahoilla on myös muita syitä tämän informaation jakamiseen. On mahdollista saavuttaa kyky luoda muutoksia fyysisessä kehossa, jotta yksilöt voivat alkaa tuottaa tarvittavia entsyymejä kasvisten sulattamiseen kehossa. Tämä on kuitenkin erittäin haastavaa, mutta on mahdollista saavuttaa tietyillä asteittaisilla uudelleenvahvistamisen keinoilla. Tämä onkin pääasiallinen syy miksi informaatio tästä ruoka-valiosta nyt annetaan käyttöön, ja sitä tullaan suosittelemaan erityisen monille yksilöille eri tilanteisiin ja kulttuureihin, eri tavoin seuraavien vuosien aikana.


EMÄKSINEN KEHO, HAPAN RUOANSULATUSJÄRJESTELMÄ

- Aajonus Vonderplanitzin lähestymistavassa vahvistetaan fyysistä kehoa nopeasti ja lisätään voimakkaasti entsyymien tuotantoa fyysisessä kehossa. Näin saadaan aikaan riittävän emäksinen fyysinen keho ja hapan ruoansulatusjärjestelmä, jolloin voimakkaasti lisätään sitä mahdollisuutta että erilaiset loiset tuhoutuvat, olivatpa ne viruksia, bakteereja, sieniä tai muita eläviä organismeja. Joillekin yksilöille ruokavalioon siirtyminen voi tuottaa enemmän vaikeuksia, kun on pääosin eletty kypsennetyllä dieetillä ja kiinnitetty hyvin vähän huomiota kokonaiskuvaan. Vaikeuksia voi olla myös yksilöillä, joiden ohutsuoli on tämän lisäksi vahingoittunut merkittävästi säännöllisten tulehduslääkkeiden nauttimisen myötä, tai yksilöillä joiden korkeampaa vaistonvaraista biokemiallista järjestelmää kehossa on vahingoitettu psykotrooppisilla aineilla, kuten huumeilla tai mielialalääkkeillä.

- Mitä tulee loisiin, niitä ilmenee kun kehon biologinen maasto on vähäravinteista, mikä tarkoittaa yleensä hapanta biologista maastoa tai emäksistä ruoansulatusjärjestelmää tai niiden yhdistelmää. Jos fyysistä kehoa vahvistetaan hyvin hitaasti kuten tietyissä kasvisruokadieeteissä, tulee loisia paljon sisältävien ruoka-ainesten nauttimista tällöin välttää, koska se voi olla vahingollista useimmille yksilöille.


VAISTONMUKAINEN SYÖMINEN

Hilarionin mukaan on myös eräs tärkeä tekijä, jonka takia tämä menetelmä halutaan nyt antaa ihmiskunnan käyttöön. Nykyisellä aikavälillä mitattuna menetelmä, joka kestää liian kauan ei tule toimimaan, koska siihen ei yksinkertaisesti ole riittävästi aikaa. Ihmiset voivat saada suuremman tietoisuuden, suuremman käsityksen, suuremman yhteyden kehoonsa tämän ruokavalion avulla, ja näin kehittää kyvyn syödä vaistonmukaisesti. Kaiken kaikkiaan ihmiskeho on eläinkeho, eläinolento, johon sielu asettuu työskentelemään luonteenominaisuuksiensa kanssa. Tällöin eläimellinen mieli ja eläimellinen tietoisuus voivat olla valtavaksi avuksi haluttaessa tietää, mikä on sopivaa yksilön keholle, mitä tulee syödä ja milloin. Tämä voidaan herättää uudelleen ihmisessä, ja se on suotavaa, ei ainoastaan heidän itsensä tähden vaan kykynä jonka he voivat siirtää lapsilleen.

On ihmisiä, jotka ovat käyttäneet tämäntapaista ruoka-valiota jo kauan. Inuitit, toiselta nimeltään eskimot (suomeksi rasvansyöjät) ovat kauan käyttäneet ruokavaliota, joka perustuu hyvien bakteerikantojen kehittymiseen ruoassa. Tämä on ollut välttämätöntä heidän pohjoisen sijaintinsa vuoksi, jotta vältytään mm. depressiolta. Niin kauan kuin he rajoittavat kontaktejaan länsimaiseen lääketieteeseen, he säilyttävät kehossaan tämän vaistonvaraisen kyvyn.

On tärkeää, että ihmiset työskentelevät näiden asioiden kanssa ja priorisoivat uudelleen asioita elämässään. Skandinaavisissa maissa tietyt energiat ovat vahvistuneet, kuten mm. reuma, joka liittyy ongelmiin joustavuuden ja uusien ideoiden pidättämisen kanssa. Tämä viittaa siihen, että näissä maissa enemmän kuin missään muualla maailmassa ollaan juuri nyt valmiimpia selvittämään nämä karmalliset ongelmat, siirtymään joustavuuteen ja vastaanottamaan energioita laajemmista ja korkeammista totuuksista sekä työskentelemään näiden asioiden kanssa mihin hintaan hyvänsä. Siksi oppaat ja auttajat tuovatkin meille mahdollisimman paljon uusia ideoita ja näkökulmia uskomusjärjestelmien muuttamiseksi, koska juuri skandinaavisissa ihmisissä on suuri toivo, että voimme hyväksyä nämä ideat ja työskennellä niiden kanssa tietoisemmin.


Leena

Lisätietoja:
Aajonus Vonderplanitz: We Want to Live. Carnelian Bay Castle Press, LCC, Santa Monica 1997.
Aajonus Vonderplanitz: The Recipe for Living without Disease. Carnelian Bay Castle Press, LCC, Santa Monica 2002.
www.primaldiet.com
www.hilarion.com

Leena Niemelä

Julkaistu Minä Olen –lehdessä 3/2003.


© Leena Niemelä. Kaikki oikeudet pidätetään. Osittainenkin lainaaminen ilman tekijän kirjallista lupaa kielletty tekijänoikeuslainsäädännön mukaisesti.

MESTARI HILARION
Ihmiskuntaa ohjaavista, täydellisyyden maaelämissä saavuttaneista Mestareista Hilarion johtaa viidennen säteen vuodatusta maaplaneetalle. Mestari Hilarion toimi tiedemiehenä tuhoutuneen Atlantiksen aikakaudella ja hänen tunnettuja inkarnaatioitaan ovat Platon, apostoli Paavali, ja uusplatonisti Jamblikhos. Viides säde inspiroi mm. tiedettä ja uusia parantamismenetelmiä maapallolla.
TOINEN KANSALLISJUOMAMME KAHVI
Mestari Hilarionin mukaan kofeiinia sisältävän kahvin nauttiminen estää värähtelyuutteiden ja homeopaattisten aineiden toimintaa. Kofeiini vaikuttaa kaikkiin meridiaaneihin saattaen ne epätasapainoon. Tämä taas saa aikaan vuotoja eetterikehossa, aiheuttaen yksilössä emotionaalista epätasapainoa. Kofeiini aiheuttaa myös epäbalanssia tunne- ja mentaalikehojen välillä. Tämän takia kofeiini järkyttää vatsaa, joka on tunteiden pääasiallinen tyyssija fyysisessä kehossa. Kofeiini tukahduttaa hermojärjestelmää, hermojärjestelmään vaikuttaa epätasapainossa oleva mentaalikeho, ja kahvin juonti heikentää myös verenkiertojärjestelmää.